Absolution

Biologisch wil zeggen: ‘werken met de natuur’ niet ‘tegen de natuur’

We leven in een tijdsbeeld waarin we streven naar een gezonde en een bewustere en duurzame levensstijl. Biologische cosmetica is daarbij niet meer weg te denken!

Wanneer we kiezen voor een gezonde levensstijl, hebben vaak beweging en voeding onze eerste aandacht. Schoonheidsproducten daarentegen zijn meestal het laatste waaraan we denken. Maar wat je ín je lichaam doet, is net zo belangrijk als wat we eróp doen!

Onze huid absorbeert 60% van wat we erop aanbrengen, dus kunnen we maar beter toxische ingrediënten vermijden, zoals parabenen, ftalaten, kunstmatige geur-en kleurstoffen, siliconen en petrochemische middelen. Ze kunnen een verstorende werking hebben op ons hormoonsysteem of allerlei huidproblemen of allergieën veroorzaken.

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat biologische geteelde producten ongeveer 30% meer anti-oxidanten bevatten dan conventionele of natuurlijke landbouwgewassen. Redenen genoeg om dus ook bewuster te worden van wat we op onze huid aanbrengen!

Biologisch betekent werken mét de natuur. Het betekent meer welzijn voor de dieren, minder pesticiden, geen kunstmatige onkruidverdelgers of kunstmest en meer duurzaam milieubeheer van het land en onze natuurlijke omgeving.

Kiezen voor biologische cosmetica is niet alleen een kwestie van goed voor jezelf én je huid zorgen, maar ook voor een duurzamer milieu!

Biocosmetica op maat

Synthetische stoffen kunnen proberen de natuur na te bootsen, maar slagen er nooit helemaal in. Het is nooit hetzelfde als hoe plantstoffen met elkaar samenwerken. Het zijn juist de gehele plantcomplexen die zo werkzaam zijn in hun geheel.

Het Franse biologisch gecertificeerde cosmeticamerk Absolution is een unisex huidverzorgingslijn op maat. De huid wordt benaderd als onderdeel van een geheel, een ecosysteem. De huid staat namelijk niet los op zichzelf, maar is deel van ons lichaam en verandert continu. De ene dag voel je je beter dan de andere dag. Onze huid moet zich constant aanpassen aan verschillende omstandigheden zoals kou, luchtvervuiling, zon, maar ook erfelijkheid, onvoldoende slaap, stress, hormonen, voeding etcetera spelen een belangrijke rol in welke conditie onze huid zich bevindt.

De hoogwaardige producten van Absolution zijn ontworpen om het natuurlijke ecosysteem van de huid te herstellen, en om de huid weer terug te brengen in haar optimale conditie. De formules zijn ontwikkeld op basis van biologische gecertificeerde én wilde plantenextracten, mineralen en hoge concentraties vitaminen. Deze zijn essentieel voor de jeugdigheid en balans van de huid.

Uniek voor Absolution is het mix en match systeem. Door in te spelen op de wisselende behoeften van de huid, zijn alle producten zo gemaakt dat je alles met elkaar kunt mengen. Dit zorgt ervoor dat de werking nog effectiever is, dan wanneer je twee producten over elkaar heen aanbrengt. Zo wordt een behandeling heel persoonlijk op uw huid afgestemd.

En… er is meer!

Want ook werkt deze duurzame ontwikkeling door in de producten. Alle papieren verpakkingen zijn gemaakt zonder lijm en gedrukt op recyclebaar papier, met plantaardige inkten. De flacons zijn gemaakt van recyclebaar kunststof, en de airless verpakkingen zorgen ervoor dat alle ingrediënten zo vers mogelijk zijn en dat er bijna geen conserveermiddelen nodig zijn.

Absolution is gecertificeerd door Ecocert Greenlife (www.ecocert.com), het keurmerk voor natuurlijke en biologische producten. Alle producten zijn 100% vrij van siliconen, minerale oliën, ggo, sulfaten, parabenen, PEG, ftalaat, synthetische kleurstoffen en parfum.  

Switch to organic cosmetics, beautify your skin, help the planet.